۱- مالیدن چشمها یکی از عادتهای خطرناک برای سلامت چشم است. هنگام مالیدن چشمها فشار مضاعفی بر آنها وارد شده و ممکن است سطح خارجی کره چشم خراشیده شود. در صورت خارش چشم بهتر است به جای مالیدن، از کمپرس یخ استفاده کنید.
۲- سیگار کشیدن علاوه بر این که برای سلامت عمومی مضر است، موجب آسیب چشمها نیز میشود.
۳- استفاده از رژیم غذایی غیرمتعادل موجب کمبود ویتامینهای ضروری برای حفظ سلامت چشمها و سایر اندامهای بدن میشود. مصرف ویتامین C، روی، ویتامین E و اسیدهای چرب امگا ۳ برای حفظ سلامت چشمها ضروری است.
۴- عدم استفاده از عینک در فعالیتهایی مانند شنا، چمنزنی، کار با مواد شیمیایی، پخت و پز با روغن و تعمیر خودرو و سایر وسایل میتواند چشمهای شما را در معرض خطر آسیبهای جدی قرار دهد.
۵- کمخوابی عامل قرمزی، خارش، پف کردن و حتی انحراف چشمها است. بهرهمندی از حداقل ۷ ساعت خواب شبانه برای حفظ سلامت چشمها ضروری است.
۶- استفاده از لوازم آرایشی بیکیفیت یا استفاده غیرصحیح از این لوازم به ویژه در اطراف چشمها ممکن است موجب آسیب دیدگی این اندامهای مهم شود.
۷- عدم استفاده از عینک آفتابی موجب اثرگذاری پرتوهای مضر ماوراءبنفش بر چشمها میشود. محققان استفاده از عینک آفتابی در فضای آزاد را حتی در روزهای ابری نیز توصیه میکنند.
۸- عدم مراقبت از سلامت عمومی نیز میتواند منجر به عوارضی مانند کلسترول بالا و فشار خون شود که به طور غیرمستقیم به چشم آسیب وارد میکنند.
۹- عدم مراجعه دورهای به چشم پزشک اشتباه رایجی است که معمولا به دلیل مشغله کاری دچار آن میشویم. معاینه چشمها در دورههای شش ماه تا سه ساله بسته به وضعیت سلامت و سن و سال شخص، امری ضروری است که نباید فراموش شود.
۱۰- در بسیاری از نقاط جهان، کار کردن با نمایشگرها به بخشی از فعالیتهای روزانه شهروندان تبدیل شده است. نگاه کردن بیش از حد به نمایشگر میتواند منجر به خشکی، قرمزی و خارش چشم شود.
مطالعات نشان میدهند ۵۹ درصد از افرادی که به طور معمول از رایانه، گوشی هوشمند و دستگاههای دیجیتالی استفاده میکنند، علائم فشار چشم دیجیتال یا سندرم بینایی رایانه را تجربه میکنند.