به گزارش روابط عمومي بيمارستان چشم آفتاب ؛ دکتر محمود جباروند فوق تخصص قرنيه ، در خصوص بیماری کراتوکونوس (قوز قرنیه) توضیح داد که این بیماری معمولاً از دوران نوجوانی در افرادی با سابقه ارثی ظاهر میشود. مبتلایان به این بیماری دچار نزدیکبینی و آستیگماتیسم نامنظم میشوند که نیاز به اصلاح بینایی با عینک یا لنزهای طبی دارند.
وی با تأکید بر اهمیت متوقف کردن پیشرفت بیماری افزود: “افرادی که زیر ۲۷ سال هستند و در آزمایشات مشخص شده که مبتلا به کراتوکونوس هستند، باید تحت درمان با اشعه UV-X به همراه قطره ریبوفلاوین قرار گیرند تا پیشرفت بیماری کنترل شود. در غیر این صورت، ممکن است نیاز به پیوند قرنیه پیدا کنند.”
دکتر جباروند همچنین به راهکارهای بهبود بینایی در بیماران اشاره کرد و گفت: “افرادی که بیماریشان ثابت شده است، میتوانند از عینک یا لنزهای اسکلرال استفاده کنند. در برخی موارد که استفاده از عینک یا لنزهای تماسی امکانپذیر نیست، میتوان از لنزهای داخل چشمی بهره برد، البته به شرط داشتن معیارهای مناسب.”
رئيس و مديرعامل بيمارستان چشم آفتاب تأکید کرد که استفاده از لیزر برای اصلاح بینایی در مبتلایان به کراتوکونوس روش مناسبی نیست و میتواند باعث تشدید بیماری شود. به گفته وی، این بیماران یا باید تحت درمان مناسب قرار بگیرند یا در صورت توقف پیشرفت بیماری، از عینک و لنزهای مناسب برای بهبود دید خود استفاده کنند.